NAJAVA – KONCERT SINHRONOST

U petak 21. juna od 19h u Zamku kulture koncert “Sinhronost – Muzika srpskih kompozitora za violončelo i klavir” održaće Aleksandra Bengin i Milica Predolac.

Aleksandra Bengin je violončelistkinja i pijanistkinja rođena u Vršcu1992.godine.Muzičko školovanje započela je kao učenik muzičke škole Josif Marinković u Vršcu, na instrumentima – klavir, violončelo i udaraljke.

Za iste instrumente je završila i srednju školu u Beogradu. Studije je nastavila na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu i tu je završila osnovne studije za klavir u klasi prof. Aleksandre Pavlović i osnovne, master i specijalističke studije u klasi prof. Sandre Belić.

Usavršavala se na majstorkim kursevima čelista: Natalija Gutman, Leonid Gorohov, Bašti Hanter, Valentin Radutiu, Evgenij Rumjantsev i Maja Bogdanović. Od 2022.godine član je Simfonijskog orkestra RTS-a.

Kao violončelistkinja, redovno nastupa i član je nekoliko muzičkih ansambala među kojima su: Duo„Dragorad“, Duo Bengin & Predolac, ansambl BLISS, Beogradski omladinski narodni orkestar.

Milica Predolac je rođena u Trsteniku 1989. godine. Srednju školu započinje u Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Kraljevu, a završava u Beogradu u istoimenoj školi u klasi prof. Milice Vasiljević – Bisenić.

Završava master studije klavira u klasi prof. Nenada Radića 2013. godine na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu.

Više puta nastupa u zemlji kao solista i član kamernih sastava, a posebnom izdvaja nastupe u Kolarčevoj Zadužbini, SKC-u, DKC-u, Art Getu, na Festivalu „A“, „Piano Siti” i festivalu kamerne muzike „Miloš Crnjanski“ u Novom Sadu, kao i mnogobrojne nastupe po Srbiji u okviru sastava “Bliss” čiji je aktivni i posvećeni član.

Snimila je i izvodila svoje originalne kompozicije za klavir i klavir četvororučno u okviru izdavačke kuće „Klavirsko Nebo“,i premijerno izvela kompoziciju za klavir i gudače sa ansamblom Metamorfozis na Festivalu kamerne muzike ,,Bliss “ u Gornjem Milanovcu 2023.godine.

Godine 2022.završava postdimplomske studije kamerne muzike u klasi prof. Bruna Kanina na fakultetu „Scuola di Musica di Fiesole“ u Firenci.

Zapošljena je kao korepetitor u muzičkoj školi „Vojislav Vučković“ u Čačku.

Ulaz na koncert za sve posetioce je slobodan.