PREDSTAVA – KLARA, DOGODILO SE NEŠTO NEOČEKIVANO

Pozorišna predstava „Klara, dogodilo se nešto neočekivano“ u produkciji Scene „Maska“ iz Šapca izvedena je na sceni vrnjačkog Bioskopa 21. juna. Tekst i režiju potpisuje glumac Ivan Tomašević. Njemu je pripala i uloga u predstavi u kojoj igra sa Anetom Tomašević i Aleksandrom Ristić.
—Ovo je prva predstava Scene „Maska“ nastala još pre 20 godina. Mi smo do tada igrali po dvadeset predstava mesečno. Dosta smo putovali. Onda je nastao težak period manjeg angažovanja za Šabačko pozorište u kome smo tada igrali. Aneta i ja, moja koleginica i supruga, odlučili smo poneti inercijom da napravimo nešto kao zabavno veče. Uzeli smo Čapekovu knjigu – Kako šta nastaje – pozorište, novine, televizija, film. Naravno, odabrali smo pozorište. Nakon toga smo počeli da Čapeka otpisujemo, svoje ideje upisujemo, da bi od njega na kraju ostao samo naslov, pojašnjava Tomašević rađanje komada. Navodi da je ovo priča o glumcima, odnosu između glumaca, sujeti, ljubavnom trouglu.
Predstava počinje padom kulisa, odnosno svojim raspadom. To zapravo predstavlja dekonstrukciju priče i skidanje vela s tajni koju nosi pozorište, ali i samih glumaca i ljudi uopšte.
—Insistirao sam na tome da dovedemo publiku u situaciju da zajedno sa nama doživi problem raspada i da osetimo milosrđe sa njihove strane, odnosno da doživimo što više emocija u što kraćem vremenskom periodu, kaže režiser i glumac.
Komad sa temom bračnih nesuglasica, životnih zabluda, prekasnih saznanja, igran je preko 80 puta u zemlji i inostranstvu, poneo je dosta priznanja i nagrada.