„BISERI NARODNE MUZIKE“ U VRNJAČKOM BIOSKOPU

Tradiciju novogodišnjih koncerata sa simfoničarima Kulturni centar Vrnjačka Banja nastavio je i ove godine. Tako je 2023. godina ispraćena uz koncert „Biseri narodne muzike“ i orkestar Darka Perčevića.

Biseri narodne muzike

Orkestar je okupljen oko jednostavne ideje – muzičari koji su obrazovani na temeljima klasične muzike na poseban način predstavljaju srpsku dvorsku i narodnu muziku. Uz pažljivo biran program uspeli su da zagreju srca publike nastupima u zemlji i inostranstvu. Doneli su poznate numere u novim, zanimljivim aranžmanima. Pred vrnjačkom publikom nastupili su sa specijalnom gošćom, solistkinjom Danicom Spasojević. Izveli su neke od najpoznatijih pesama narodne muzike u drugačijem aranžmanu. Tako je publika imala mogućnost da čuje između ostalih pesme „Veseli se srpski rode“,  „Hajde Jano“, „Godine su prolazile“, „Ciganski čoček“…

„Veliko nam je zadovoljstvo da smo deo „Vrnjačke novogodišnje bajke“. Čast na je da smo još jednom dobili priliku da izvodeći note koje svi prepoznaju i u kojima se svi prepoznaju pokrenemo prazničnu magiju“, rekao nam je Darko Perčević nakon koncerta.