„ZVUCI FLAUTE “ MLADIH IZVOĐAČA U ZAMKU KULTURE

Kulturni centar Vrnjačka Banja i Zamak kulture bili su domaćini učenicima Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Kraljeva i Vrnjačke Banje koji su održali koncert „Zvuci flaute“.

Svoja muzička umeća na koncertu pokazali su Lenka Dimčić, Maša Obućina, Nikolina Maksimović, Višnja Drašković, Đurđina Knežević, Strahinja Crnčanin, Viktorija Soboljeva, Mina Veljović i Lena Crnčanin. Oni su iz klase profesora Sanje Lazović, Nevenke Tomašević, Nine Lazović i Adriane Vučković. Korepetitor je bio Ilija Lazarević.
Sanja Lazović, profesorka flaute u Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ iz Kraljeva, istakla je da u okviru škole postoje tri klase flauta, jedna u Vrnjačkoj Banji, a dve u Kraljevu.

– Mi koristimo svaku priliku koja nam se ukaže da održimo koncert u Vrnjačkoj Banji. Imamo i zajednički projekat. Naziv projekta je Hor flauta. Krenuo je sa radom od oktobra meseca prošle godine. Uključena su deca iz Kraljeva i Vrnjačke Banje, iz osnovne i srednje škole. Što se tiče današnjeg koncerta, u pitanju je program koji su deca spremala za Republičko takmičenje. Biće održano sledeće nedelje u Beogradu. Sam kraj koncerta biće predviđen za jednu kompoziciju koja će biti deo festivalskog programa muzičkih škola. Svakako, ovo je jedna lepa prilika da deca pokažu šta su radila do sada i da steknu određeno iskustvo na sceni jer to im je zaista bitno, da ne budu zatvorena u četiri zida u učionici, već da to što su naučili i pokažu široj javnosti, rekla je Sanja Lazović.
Mladi izvođači izveli su numere mnogih poznatih kompozitora. Između ostalih, Mocarta, Šostakoviča, Pucihara, Harisa, Hisaišija, Čičkova, Popa, Vivaldija, Handela, Baha, Boza i drugih. Najupečatljiviji utisak ostavio je nastup Hora flauta osnovne muzičke škole „Le Cardelline“.