UDRUŽENJE LEKARA PISACA „VIDAR“ U ZAMKU KULTURE

Udruženje lekara pisaca „Vidar“ u Zamku kulture održalo je izuzetno književno veče, gde su kazivani stihovi i proza. Publici su se predstavile Radmila Šehić, Mirjana Danilović, Sanja Milenković, Mirjana Abramović Popović i Sofija Krsmanović. Stihovi i proza uokvireni su efektnim muzičkim nastupom Željka Savića (ex Bijelo dugme).
– Ovo je naša nova aktivnost. Predstavljamo se u Srbiji i van Srbije. Okupljamo nove članove. „Vidar“ je udruženje lekara pisaca. To su lekari koji su profesionalni pisci bili i pre stvaranja „Vidara“, pesnici, romanopisci, esejisti, pripovedači, aforističari. Imamo oko 50 članova. Već šest godina objavljujemo naše zbornike pod nazivom „Vidarevi blagodari“. Pripremamo i prvu antologiju. „Vidar“ je prošle godine proslavio 10 godina postojanja i rada svečanom akademijom u kući kralja Petra, rekla nam je dr Radmila Šehić, osnivač Udruženja „Vidar“.
– Članovi „Vidara“ nisu samo lekari – pisci iz Srbije, već i iz Hrvatske, Švajcarske, Francuske, Nemačke, Švedske i Australije. Ovo udruženje je jedinstveno u svetu. Udruženje lekara pisaca „Vidar“ dokaz je da nastavljamo zlatnu tradiciju nekadašnjih lekara koji leče i ljudsku dušu lepom pisanom reči i šire dobrotu i ljubav među ljudima, rekla je prof. dr Sanja Milenković u svom obraćanju.