NAJAVA: KLAVIRSKI RESITAL BILJANE GORUNOVIĆ

Kulturni centar Vrnjačka Banja i Zamak kulture predstavljaju Klavirski resital Biljane Gorunović, koji će biti održan u ponedeljak 22. aprila 2024. godine, od 19 časova.   

Na programu Klavirskog resitala Biljane Gorunović će se naći dela Volfgana Amadeusa Mocarta i Frederika Šopena.

Biljana Gorunović (1968) iza sebe ima bogato muzičko obrazovanje i višegodišnje iskustvo. Učestvovala je kao solista i kao član različitih kamernih sastava na brojnim koncertima širom Srbije i Crne Gore. Nastupala je sa Beogradskom filharmonijom i dirigentom Bojanom Suđićem, sa orkestrom JNA i dirigentom Angelom Šurevim u ciklusu „Mladi za mlade”. Takođe, sa Gudačima Sv. Đorđa i dirigentom Petrom Ivanovićem.

Povodom obeležavanja 120 godina Kolarčeve zadužbine, 65 godina od otvaranja Velike dvorane i 60 godina postojanja Radio orkestra, svirala je sa Simfonijskim orkestrom RTS-a i dirigentom Stankom Šepićem Šopenov Klavirski koncert u ef molu.

Sarađivala je sa dirigentima: Dorianom Vilsonom, Danijelom Rajskinim.  U Rusiji i bivšem Sovjetskom Savezu održala je niz solističkih koncerata. Održala je solističke koncerte u Grčkoj, Češkoj, Nemačkoj, Španiji. Imala je nastupe i u Danskoj i Norveškoj gde je promovisala srpsku klavirsku muziku.

Ulaz za Klavirski resital Biljane Gorunović u Zamku kulture je slobodan.