KLAVIRSKI RESITAL U ZAMKU KULTURE

Klavirski resital u Zamku kulture upriličila je umetnica Biljana Gorunović, 22. aprila. Na koncertnom repertoaru našli su se Mocartov Adađo i Šopenova Prelida. Publika je bila impresionirana nastupom umetnice čije je izvođenje nagradila dugim aplauzima.
Biljana Gorunović (1968) godine 1984. odlazi u Moskvu na Učilište pri konzervatorijumu „Čajkovski”. Tu dobija temeljno i studiozno obrazovanje. Njen profesor je bila Larisa Mohelj. Moskovski Državni Konzervatorijum upisuje 1988. u klasi profesora Gleba Akseljroda.

Nakon redovnih petogodišnjih studija upisuje magisterijum na istom konzervatorijumu i u istoj klasi završava 1995. godine. Zvanje magistra umetnosti stiče i na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 1997. godine u klasi prof. Jokut Mihailović. Zvanje doktora umetnosti stiče 2016. na FMU u Beogradu pod mentorstvom prof. Jokut Mihailović. Dobitnica je prestižnih nagrada u zemlji i inostranstvu.

Učestvovala je kao solista i kao član različitih kamernih sastava na brojnim koncertima širom Srbije i Crne Gore. Solističke koncerte održala je u Grčkoj, Češkoj, Nemačkoj, Španiji… U Danskoj i Norveškoj promovisala je srpsku klavirsku muziku.
Biljana Gorunović je započela svoju pedagošku karijeru na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1996. i u zvanju je redovnog profesora. Na Katedri za klavir predaje Klavir – glavni predmet i Metodiku nastave klavira. Od 2012. do 2018. je bila šef Katedre za klavir Akademije umetnosti u Novom Sadu.