NAJAVA: KONCERT SLOBODANKE PAJIĆ

Zamak kulture za svoje posetioce prirediće koncert Slobodanke Pajić, u petak 26. aprila 2024. godine,  od 18 časova. Umetnica će na klaviru izvoditi dela Baha, Betovena, Bramsa.

Slobodanka Pajić rođena je u Kladovu (1976), gde je završila osnovnu muzičku školu na klavirskom odseku. Srednju muzičku školu završila je u Nišu u klasi prof.Borivoja Mladenovića. Osnovne i magistarske studije na FU-Priština u klasi prof. Bosiljke Stričević. U toku školovanja učestvovala je na festivalima, republičkimi međunarodnim takmičenjima i osvajala nagrade.

Solističke koncerte održala je u Prištini, Kruševcu, Kraljevu, Nišu, Vrnjačkoj Banji, Zaječaru. Takođe je nastupala više puta u Sloveniji i Bugarskoj. Svirala je na NIMUSU 2016.,OKTOHU 2016. u Kragujevcu u Duu Dolcezza i širom Srbije i Slovenije u istom sastavu. Od 1998. radi kao profesor klavira i korepetitor na odseku solo pevanja u Muzičkoj školi u Nišu.

Od 2007. radi na FU-Niš na katedri za komplementarni klavir u zvanju vanredni profesor. Njeni studenti su dobitnici visokih nagrada na međunarodnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Ulaz na koncert je slobodan.