KONCERT ANSAMBLA FLAUTA I UDARALjKI „AMARETTO“

Ansambl flauta i udaraljki „Amaretto“ sa gostima – Ansamblom flauta „Le Cardelline“, nastupio je u Zamku kulture. Na repertoaru su se našla dela Šostakoviča, Dvoržaka, Švarca, Betfinka, Svansona…

Sa svojim radom, Ansambl flauta i udaraljki „Amaretto“ počeo je 2023. godine. Ideja je bila da kroz druženje, muziciraju i zajedno nastupaju sadašnji i bivši učenici i profesori OMŠ „Stevan Mokranjac“ iz Kraljeva. Članovi „Amaretta“ su: Nina Lazović, pikolo, flaute: Adriana Vučković, Sanja Lazović, Nevenka Tomašević, Ana Savić, Milica Arsenijević, Mina Veljović, Viktorija Soboljeva, Lena Crnčanin, Kristina Petrović i Strahinja Crnčanin, udaraljke: Marija Jevtić Plavšić, Jovan Markićević i Miloš Jevtović i violončelo Aleksandar Jakovljević.

Ansambl izvodi popularna dela filmske muzike, klasike i savremene kompozicije, aranžirane za sastav flauta, udaračkih instrumenata, klarineta i kontrabasa.

Članovi Ansambla flaute OMŠ „Le Cardelline“ osnovan je tokom pandemije Korona virusa. U vremenu kada je bilo otežano izvođenje nastave, postojala je želja učenika da se druže i muziciraju. Izvođenja su najpre bila online, a kada je bilo omogućeno viđenje – ansambl je počeo sa nastupima na otvorenom. Tom prilikom prezentovana je i škola.

Članovi Ansambla „Le Cardelline“ su flautistkinje: Olga Mladenović, Petra Bogavac, Petra Radičević, Natalija Glavčić i Lenka Dimčić.

Prisutni u Zamku kulture, imali su priliku da čuju, kako poznata dela zvuče na udaraljkama i flautama.