KOMEDIJA „NA TRAGU“ NA SCENI VRNjAČKOG BIOSKOPA

Na sceni vrnjačkog Bioskopa, 3. juna odigrana je predstava Kraljevačkog pozorišta „Na tragu“. Tekst predstave napisao je glumac Nikola Milojević. Režiju potpisuje Aleksandar Lukač, scenografiju Ana Kolbjanova, kostimografiju Jelena Janjatović, scenski pokret Miodrag Krčmarik, kompozitor je Nikola Dragović. U predstavi igraju: Miloš Krstović, Svetlana Milenković, Predrag Pavlović, Čedomir Štajn, Biljana Talić, Avram Cvetković, Zoran Milić i Milan Stolić.

Na tragu je predstava koja govori o pozorišnom svetu iza scene, o svemu što publika ne vidi dok predstava nastaje. Učesnici u pozorišnom činu suočavaju se sa sopstvenim slabostima, strastima, opsesijama i nadahnućima. Publika je aktere nagradila burnim aplauzom.

O ambijentu predstave Nikola Milojević je rekao: „Ono što publika na kraju u pozorištu vidi je predstava. Ono što do nje dovodi, kroz šta se do nje prolazi, ko su ljudi koji iza nje stoje, ta ključaonica kroz koju se pojavljuje jedan uzavreli društveni, kulturološki, psihološki uzorak, zapravo je ambijent ove predstave, u kome se kroz pripremu Šekspirovog „Hamleta“, odvija klupko najdubljih frustracija, iščašenja u komunikaciji, u odnosima i što je najvažnije, muka jednog pročišćenog, predanog duha, o čiju glavu i dušu se sve to obija. Iza neshvaćenosti, bahatosti, podnošenja i vezanih ruku spram torture, krije se poziv ove predstave na promišljanja. Ako zajedno ostanemo na tragu onoga što bi ta promišljanja sobom donosila, onda ćemo, možda, iz pozorišne sale izaći za mrvicu osvešćeniji nego što smo bili kada smo u nju ulazili.“
„Ne pretendujući da znamo istinu, mi sa publikom delimo radost igre. A ako slučajno nabasamo i na istinu, bićemo zahvalni možda i više nego sama publika jer našoj egzistenciji daje barem neki smisao, jer se nismo zalud igrali.“ – kaže Aleksandar Lukač.