NAJAVA – PREDSTAVA „ŽENIDBA“ U VRNJAČKOM BIOSKOPU

Predstava „Ženidba“ po tekstu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u režiji Milana Karadžića biće izvedena na sceni vrnjačkog Bioskopa u petak 14. juna od 20 časova.

„U svom komadu “Ženidba”, Gogolj je želeo da u prvi plan stavi i ismeje društvene anomalije svog vremena . I to, icemerje, želju za statusom po svaku cenu, robovanje normama građanskog društva… Ženidba o kojoj on govori nije ženidba iz ljubavi. To je društvena obaveza. To je statusni simbol. Ispunjavanje forme za kojom njegovi likovi čeznu. Upravo to je ono što ih čini komičnim. Iako je prošlo skoro dvesta godina otkako je komad napisan, sve te anomalije su i dalje aktuelne. Prisutne su u svakom, pa i našem društvu. O njima je uvek potrebno govoriti kroz pozorište“, ističe reditelj Milan Karadžić.

Kostimi i scenografija, za ovu predstavu koja je po žanru komedija, izrađeni su u radionicama Srpskog Narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Glavnu ulogu igra Milan Vasić. On je na danima komedije u Jagodini 2019. godine, dobio Nagradu Ćuran za ulogu u ovoj predstavi.  Pored Vasića u predstavi igraju: Jasmina Orlović, Jasmina Stojiljković, Anika Grujić, Janko Cekić, Milorad Kapor, Nebojša Đorđević, Branko Babović, Bojan Stojčetović, Tamara Tomanović.

Ulaz: 700 dinara